• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

VW Tiguan 1.5 eTSI Yakıt Tüketimi Gerçekleri

BuggyBandit

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, yeni aldığım 2024 model VW Tiguan 1.5 eTSI R-Line ile ilgili yakıt konusunda ciddi şüphelerim var. Araç şu an 1800 km civarında ancak şehir içi İstanbul trafiğinde 12 litrenin altına bir türlü düşüremedim. Katalog verilerinde 6-7 litre arası yazıyor ama benim değerlerim neredeyse iki katı. Mild-hybrid sistemi yelken moduna (coasting) geçiyor, motor kapanıyor falan ama ekrandaki ortalama tüketim çok can sıkıcı. Acaba rodaj süreci mi devam ediyor yoksa bu motorun karakteri mi böyle? Bir de start-stop bazen çok geç devreye giriyor gibi. Benzer motoru kullanan arkadaşlar gerçek tüketimlerini paylaşabilir mi? Teşekkürler şimdiden.

kardeşim o araba o kasayı çekmez yakar tabi direk sat kurtul bence

valla herkez bişey diyo ama tsi motorun olayı bu basarsan yakar basmazsan yine yakar

BuggyBandit' Alıntı:
İstanbul trafiğinde 12 litrenin altına bir türlü düşüremedim
valla o trafikte normal bide suv sürüyosun tank gibi araba cok takilma bence

tiguan alıyosan yakıtı düşünmicen abicim agirlik var rüzgar direnci var normal o rakamlar

Arkadaşlar cevaplar için sağ olun ama 12 litre de az değil yani, sonuçta 1.5 motor ve elektrik desteği var diye aldık. Ortalama hızım genelde 18-20 km/s civarında kalıyor, sanırım sorun gerçekten yoğun trafik. Eco modunda kullanıyorum ama pek bir faydasını görmedim açıkçası. Lastik basınçlarını kontrol ettim hepsi fabrika verisinde. Acaba 5000 km'den sonra motor açılınca bi düşüş olur mu yoksa hep böyle mi gidecek? Bir de servise sorsam yazılım güncellemesi falan var mıdır bu eTSI motorlar için?

rodaj falan hikaye artik yeni arabada herkez bişey uyduruyo dusmez o oyle kalir

sen git bi baktir servise belki yazilim vardir ama tsi yakar yani kacisin yok

BuggyBandit' Alıntı:
Ortalama hızım genelde 18-20 km/s civarında
o ortalamayla bedava bile yakiyo diyebilirim hic ugrasma bosuna direk bin git

istanbul trafiginde o agirlikla 12 litre bence gayet iyi millet ne bekliyo anlamiyom

Online yöneticiler

En Son Konular

Geri
Üst Alt