• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Corolla Cross Hibrit Gerçek Yakıt Tüketimi

Aero

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar herkese iyi günler, yaklaşık bir ay önce sıfır Corolla Cross Flame X-Pack aldım fakat yakıt verileri beni hayal kırıklığına uğrattı. Katalogda şehir içi 3.8 - 4.0 litre arası yazıyor ama ben İstanbul trafiğinde 7 litrenin altına bir türlü düşemedim. Aracı çok sakin kullanıyorum, gaza yumurta varmış gibi basıyorum ama motor sürekli devreye giriyor. Batarya göstergesi genelde yarıda kalıyor, tam dolduğunu hiç görmedim. Uzun yolda ise 110-120 sabit gidince 6.5 litreleri buluyor. Hibrit sisteminde mi bir sıkıntı var yoksa ben mi kullanmayı beceremiyorum? Lastik basınçlarım 33 psi, jantlar fabrikasyon 18 inç. Bu aracı kullananlar gerçek değerlerini paylaşırsa çok sevinirim çünkü moralim çok bozuldu.

kardeşim o araba gitmez zaten hibrit dediğin fasa fiso alcaktın bi dizel bakıcaktın keyfine herkez yakıt düşük sanıyo ama hikaye

Aero' Alıntı:
katalogda şehir içi 3.8 - 4.0 litre arası yazıyor ama ben İstanbul trafiğinde 7 litrenin altına bir türlü düşemedim
valla o katalog verilerine inanma sen senin ayak ayarın bozuktur direk servise gitme boşuna para alırlar

hibrit dedinmi toyota ama seninki herkez gibi şehir efsanesi bekliyon heralde basarsan yakar tabi o cüsseyle

Cevaplar için teşekkürler. Ayak ayarımda sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü önceki aracım Auris dizeldi ve onunla 5.5 yakıyordum. Bu hibrit olunca daha az bekledim. Acaba kış şartları mı etkiliyor yoksa 18 jantlar mı çok ağır geliyor? Eco modda sürünce araba çok hantal kalıyor ama yine de 7 litreden aşağı inmiyor. Bataryanın tam dolmaması normal mi?

kışın motor ısınana kadar zaten çok yakar o normal bi durum yani kafaya takmaya gerek yok herkez kışın fazla yakıyo

TorosTufan' Alıntı:
kışın motor ısınana kadar zaten çok yakar o normal bi durum yani kafaya takmaya gerek yok
aynen kışın direk artar yakıt 18 jantta zaten konforu bozar yakıtı arttırır hemen degiştir derim ben olsam

hibriti şehir içi için aldın heralde otobanda o araba 8 den aşşa yakmaz boşuna ugraşma sat kurtul direk

abi alıcaktın bi hilux bakıcaktın dalgana corolla fln araziye gelmez yakıtıda çok takma bas geç gitsin

En Son Konular

Geri
Üst Alt