• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Volkswagen TSI Motor Yağ Eksiltme

AllTerrainAce

Sorumlu
Moderator
Selam arkadaşlar, 2017 model 1.4 TSI 150'lik Tiguan aracım var. Araç şu an 85 bin km civarında ve son 5 bin km içinde neredeyse 1 litre yağ eksilttiğini fark ettim. Yağ çubuğunu kontrol ettiğimde seviye minimumun biraz üzerindeydi. Servis yetkilileri bu motorlar için 10 bin km'de 1 litreye kadar eksiltmenin normal olduğunu söylüyorlar ama bana biraz fazla geldi. Hafta sonları hafif araziye ve yaylalara çıkıyorum, acaba motoru mu zorluyorum? Yağ markasını değiştirsem çözüm olur mu yoksa kronik bir durum mu bu? Daha önce başına gelen var mı merak ediyorum.

tsi motorların hepsinde var bu durum kafaya takcak bişey yok bin git

AllTerrainAce' Alıntı:
Servis yetkilileri bu motorlar için 10 bin km'de 1 litreye kadar eksiltmenin normal olduğunu söylüyorlar
servis dogru demis tsi motor yag yakmaz eksiltir herkez biliyo bunu direk ekleme yap devam et

Hocam ekleyip geçelim de her 5 bin kilometrede bagajdan yağ çıkarıp eklemek canımı sıkıyor. Şu an 5w-30 Castrol Edge kullanıyorum. Bazı forumlarda 5w-40 tam sentetik yağın eksiltmeyi azalttığını okudum, sizce denemeli miyim? Bir de turbo tarafından bir kaçak olma ihtimali var mıdır, hiç altına baktırmadım usta duman atmıyor dedi ama emin olamadım.

5 40 koyarsan biraz azalır ama tamamen kesmez tsi huyudur o

altında leke yoksa kacak yoktur direk yakıyodur o motorlar boyle üretilmiş yapcak bişey yok

Phantom' Alıntı:
5 40 koyarsan biraz azalır ama tamamen kesmez tsi huyudur o
katılıyorum ustaya gitsen dunya masraf acar hic kurcalatma boyle kullan herkez memnun tsi dan

En Son Konular

Geri
Üst Alt