• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Islak Tip vs Kuru Tip DCT Şanzıman Farkları ve Arıza Oranları

BoggerTR

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, yeni bir SUV almayı planlıyorum fakat DCT şanzıman kafamı çok karıştırıyor. Özellikle kuru tip ve ıslak tip arasında arıza oranları ve ısınma problemleri açısından ne fark var? İstanbul trafiğinde dur kalk yaparken kuru tipin hemen ısındığını ve mekatronik arızası verdiğini duyuyorum. Araziye girdiğimizde veya dik yokuşta geri geri çıkarken bu şanzımanlar bizi yarı yolda bırakır mı? Islak tip olanlar gerçekten daha mı uzun ömürlü ve tork dayanımı yüksek? Tecrübeli abilerimden, özellikle arazide kullananlardan bilgi bekliyorum.

DCT ile araziye mi girilir usta al bitane tork konvertörlü bak keyfine herkez biliyor bunu.

kuru tip direk çöp sanayiden çıkamazsın demedi deme.

BoggerTR' Alıntı:
Islak tip olanlar gerçekten daha mı uzun ömürlü
ıslak olan iyidir ama yinede ısınır bunlar narin aletler.

Anladım ama bütçeme uygun araçların çoğu DCT ile geliyor, özellikle yeni nesil Kore araçları. Mesela Tucson veya Sportage gibi modellerde ıslak tip mi kullanılıyor yoksa kuru mu? Bir de ağır trafikte manuel moda alıp kullanmak ısınmayı engeller mi diye bir söylenti var, aslı astarı nedir? Islak tip olsa bile İstanbul köprü trafiğinde her gün sorun yaşar mıyım?

şehir içi arabası bunlar çamura girince elinde kalır şanzıman.

YolCanavari' Alıntı:
kuru tip direk çöp sanayiden çıkamazsın
valla kurusu ıslağı fark etmez dsg nin kopyası hepsi sıkıntı.

kardeşim alıcaksın tam otomatik bi japon kafan rahat edicek kuruydu ıslaktı uğraşma.

En Son Konular

Geri
Üst Alt