• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Hyundai Tucson Start-Stop Sistemi Hatası

Apex

Yeni Üye
Dortceker uyesi
2022 model Hyundai Tucson N-Line sahibiyim, aracım henüz 15 bin kilometrede. Son bir aydır start-stop sistemiyle ciddi bir problem yaşıyorum. Araç durduğunda motor stop etmiyor ve ekranda sürekli 'Sistem Devre Dışı' uyarısı çıkıyor. Sanayide bir ustaya gösterdim, akü voltajını ölçtü ve 12.6V olduğunu, değerin normal olduğunu söyledi. Klima kapalı, emniyet kemeri takılı, motor sıcaklığı ideal seviyede olmasına rağmen sistem bir türlü devreye girmiyor. Servis yoğunluktan dolayı 2 hafta sonrasına randevu veriyor. Sıfır sayılabilecek bir araçta böyle bir elektronik arıza yaşamak canımı çok sıktı. Benzer bir sorun yaşayan veya çözümünü bilen bir kullanıcı var mı?

o akü bitmiş kardeşim herkez öyle der ama voltaj yetmiyor direk deişmen lazım

Apex' Alıntı:
Sistem Devre Dışı' uyarısı çıkıyor
iptal et kurtul ne gerek var motoru yorar o zaten herkez kapatiyor

tucsonlarin kronik sorunu o bosuna kurcalatma direk servise git baksınlar

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ama akü bitmiş olsa sabahları marş basarken de zorlanması gerekmez mi? Benim aracım tek seferde marş alıyor, hiçbir zayıflık belirtisi yok. Ayrıca bugün fark ettim, start-stop devre dışı uyarısı geldiği an gösterge panelinde motor arıza lambası da saniyelik bir yanıp sönüyor gibi oluyor. Basit bir OBD cihazına bağladık ama kayıtlı bir hata kodu da göremedik. Yazılımsal bir güncelleme gerekebilir mi yoksa sensör arızası falan mı dersiniz? Can sıkmaya başladı iyice.

mars basmasıyla alakası yok voltaj az düştümü beyin sistemi korumaya alıyor direk

Apex' Alıntı:
motor arıza lambası da saniyelik bir yanıp sönüyor
sensörlerde sıkıntı vardır herkez aküye bakarda müşür falan bozulmuştur belki

bosch servise git bi baksınlar yetkili servisi bekleme bosuna tucsonlar hassas araba

En Son Konular

Geri
Üst Alt