• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Honda Hibrit Sistem Aşırı Isınma Uyarısı

AllTerrainAce

Sorumlu
Moderator
Arkadaşlar merhaba, 2021 model Honda CR-V Hybrid sahibiyim. Geçen gün Bolu taraflarında hafif rampa çıkarken ekranda 'Hybrid System Overheating' uyarısı çıktı ve araç resmen çekişten düştü. Kenara çektim, motoru kapatıp 15 dakika bekledikten sonra uyarı gitti ama içime bir kurt düştü. Aracın bakımları tam, henüz 45 bin kilometrede. Batarya soğutma kanallarında mı bir tıkanıklık var yoksa inverter tarafında bir sıvı soğutma problemi mi yaşıyorum anlamadım. Daha önce bu hibrit sistemlerde aşırı ısınma sorunuyla karşılaşan veya çözümünü bilen var mı? Servis çok yoğun, haftaya gün verdiler ama o zamana kadar aracı kullanmamda bir sakınca olur mu emin değilim.

bişey olmaz ondan rampa yukarı herkezde yapar o ısıyı dert etme bin git

AllTerrainAce' Alıntı:
araç resmen çekişten düştü.
zorlamışsın işte cihazı direk soğumaya almış kendini honda bunlar narin araba

koltuk altındaki batarya havalandırma mazgalına bak bişey kaçmıştır hava almazsa direk ısınır

Mazgalları kontrol ettim arkadaşlar, önü açık ve temiz duruyor. Ancak uyarı çıktığında hava sıcaklığı sadece 22 dereceydi, yani aşırı bir sıcak da yoktu. Ayrıca rampa dediğim yer bildiğiniz otoban rampası, çok dik bir arazi yolu değil. Acaba şanzıman yağı ömrünü tamamlamış olabilir mi ya da hibrit soğutma sıvısında bir eksilme mi var? Bir de araç korumaya aldığında tamamen durmuyor ama 20-30 km hızı geçmiyor, çok tehlikeli bir durum yarattı trafikte.

şanzıman yağıyla alakası yok onun elektirik motoru şişmiş bi kere zorlanınca herkezde olur

offroadcu' Alıntı:
hava almazsa direk ısınır
mazgal temizse sensör bozulmuştur direk servise git boşuna uğraşma burda

asfaltta o hatayı veriyosa o araba bitmiş elden çıkar direk hibrit pişmanlıktır herkez biliyo

servis yazılım atar düzelir çok kurcalama bendede oldu bi kere kapattım açtım geçti gitti

Online yöneticiler

En Son Konular

Geri
Üst Alt