• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Honda CR-V Şanzıman Yağı Kaçağı ve Sızıntı

JeepTutkunu

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar merhaba, 2014 model Honda CR-V aracımda son birkaç haftadır can sıkıcı bir şanzıman yağı kaçağı sorunu yaşıyorum. Aracı sabahları çalıştırdığımda park yerinde, tam şanzıman hizasında kırmızımtırak bir yağ birikintisi fark ettim. Ayrıca vites geçişlerinde de hafif bir vuruntu hissetmeye başladım, özellikle 2. vitesten 3. vitese geçerken ufak bir sarsıntı yapıyor. Yetkili servise gitmeden önce aranızda benzer bir sızıntı durumu yaşayan veya kronik bir sorun olup olmadığını bilen var mı? Şanzıman revizyonuna kadar gider mi bu iş yoksa basit bir conta veya keçe değişimiyle kurtarabilir miyim? Aracım 160 bin kilometrede, tavsiyelerinizi bekliyorum.

honda şanzımanı sağlamdır kolay kolay bişey yapmaz yağını kontrol ettir devam et.

JeepTutkunu' Alıntı:
vites geçişlerinde de hafif bir vuruntu hissetmeye başladım
vuruntu varsa balatalar bitiktir komple açtırman lazım herkez anlar sanıyonuz ama zor iş.

altını yıkat nerden geliyo belli olur direk ustaya git burda vakit kaybetme.

Arkadaşlar cevaplar için sağ olun ama bugün aracı lifte kaldırdık ve durum biraz daha karmaşık gibi görünüyor. Usta kaçağın tork konvertörü civarından geldiğini söyledi. Yağın rengi koyulaşmış ve yanık kokusu geliyor. Sadece dışarıdan bir conta değişimiyle bu koku ve renk değişimi düzelir mi? Şanzıman yağı en son 40 bin km önce değişmişti aslında. Tamiri için çok yüksek rakamlar telaffuz ediliyor, tork konvertörü tamiri mi mantıklı yoksa çıkma şanzıman mı bakmalıyım?

tork konvertörü dediyse kaç ordan direk komple şanzıman indirmeye yer arıyo onlar.

JeepTutkunu' Alıntı:
Yağın rengi koyulaşmış ve yanık kokusu geliyor
yağ yanmışsa o şanzıman çöp olmuş revizyon şart başka türlü düzelmez.

bi katkı maddesi var onu atıp deneyin sızıntıyı kesiyo herkez onu kullanıyo arazi araçlarında hiçbişey kalmaz.

Online yöneticiler

En Son Konular

Geri
Üst Alt