• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

AdBlue Sıvısı Neden Kristalleşir?

CamurCengaveri

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, 2020 model aracımda son zamanlarda ciddi bir problem yaşıyorum. AdBlue sistemi sürekli arıza uyarısı vermeye başladı ve geçen hafta yaylaya çıktığımızda depo kapağının orada beyaz tortular oluştuğunu fark ettim. Sanki şekerlenmiş gibi sert bir tabaka var ve araç bazen çekişten düşüyor. Sanayideki usta kristalleşmiş temizlemek lazım dedi ama kalıcı çözüm arıyorum. Bu meret neden kuruyup kalıyor, yakıt mı kalitesiz yoksa sistemde mi bir hata var? Başına gelen veya çözüm bulan varsa yardımcı olursa sevinirim.

ustam hic ugrasma direk iptal ettir herkez oyle yapiyor kafan rahat eder sanayiyle ugrasilmaz

kalitesiz yakittan olur o bosver devam et birsey olmaz oyle

CamurCengaveri' Alıntı:
geçen hafta yaylaya çıktığımızda depo kapağının orada beyaz tortular oluştuğunu fark ettim
bizim buralarda mazota duman attirirlar adblue neymis hic takma kafaya

Beyler iptal ettirmek istemiyorum çünkü araç hala garantili ve muayenede sıkıntı çıkar diyorlar. Bu kristalleşme pompayı tıkıyor diyorlar serviste komple sistem değişecek dediler 40 bin lira fiyat çektiler. Katkı maddesi falan kullanan var mı? Gerçekten çözümü yok mu bunun yani her soğuk havada böyle mi olacak?

depoyu hep ful tut hava alinca kuruyor diyorlar direk doldur gitsin

SuvSefi' Alıntı:
bizim buralarda mazota duman attirirlar adblue neymis hic takma kafaya
aynen usta sanayide 2 dakkaya hallederler ugrasma hic o kadar paraya yazik

sicak su doker herkez o tortulara direk eriyor ugrasma bosuna usta parasiyla

sen bilirsin ama o masraf bitmez herkez sonunda yazilimla kapatiyor direk kurtuluyor

Geri
Üst Alt