• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Uzun Yol Elektrikli Araç Rota Planlaması Nasıl Yapılır?

Driver

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, forumu uzun zamandır takip ediyorum ama genelde okuyucu modundaydım. Şimdi bir SUV elektrikli araç aldım ve önümüzdeki hafta İstanbul'dan Antalya'ya bir uzun yol yapma niyetim var. Menzilim karma kullanımda 450 km gözüküyor ama otoyol sürati ve klima derken bu rakamın düşeceğini biliyorum. Rota planlamasını nasıl yapmalıyım? Hangi uygulamaları önerirsiniz? ZES, Trugo, Voltrun falan bir sürü ağ var hangisi daha stabil? Bir de yokuş yukarı çıkarken batarya çok mu hızlı eriyor? Özellikle Bolu geçidi gibi yerlerde tecrübesi olan var mı? Şarj istasyonlarında çok sıra bekler miyim?

valla kardeş elektrikliyle uzun yol mu olur herkez bi macera peşinde alıcaksın bi dizel kafan rahat etcek

Driver' Alıntı:
Rota planlamasını yaparken nelere dikkat etmeliyim?
yolda kalırsın rezillik olur bence hiç zorlama o aletle herkez çekici bekliyo sonra

şarj falan hikaye tak bi jeneratör bagaja direk devam et kafan rahat olur

Arkadaşlar aracı aldık artık dizel muhabbeti için geç kaldık. Ciddi anlamda rota tecrübesi olan yok mu? Şarj hızı 150 kW destekliyor ama otoyol kenarlarındaki istasyonlar genelde arızalı mı oluyor? Bir de dağ yoluna girersek rejeneratif frenleme işe yarar mı yoksa orada mı kalırız? Özellikle yaz sıcağında batarya ısınma yapar mı? Plan yaparken %20 pay bırakın diyorlar bu yeterli mi?

bizim burda bi abide vardı fön makinesi gibi ses çıkarıyo diye sattı direk anlamaz kimse ondan

Tolgapolat' Alıntı:
şarj falan hikaye tak bi jeneratör bagaja
jeneratör koysan bile o bataryayı doldurmaya ömür yetmez direk yolda kalırsın

valla kardeş batarya işi yaş sanayide kimse anlamaz ondan herkez bişey söylüyo bulaşma bence

En Son Konular

Geri
Üst Alt