• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

SUV Dizel Araçlarda DPF Uyumlu Motor Yağı Hangisidir?

YuksekHizUsta

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, yeni aldığım 2018 model dizel otomatik SUV aracım için motor yağı arayışındayım. Araçta DPF (Dizel Partikül Filtresi) bulunuyor ve kitapçığında ACEA C3 spesifikasyonu önerilmiş. Ancak internette çok fazla bilgi kirliliği var, kimi 5w30 koy geç diyor kimi sadece Motul veya Liqui Moly kullanman lazım diyor. Servis pahalı geldiği için dışarıda yaptıracağım ama yanlış yağ koyup partikül filtresini doldurmak istemiyorum. Daha önce bu sorunu yaşayan veya belirli bir marka/model yağdan memnun kalan var mı? Özellikle arazide de kullandığım için motoru koruması benim için çok önemli ve uzun ömürlü olmasını istiyorum.

10 40 koy direk herkez onu kullaniyo bisey olmaz.

motul c3 al kafa rahat olsun pahalidir ama iyidir.

YuksekHizUsta' Alıntı:
kitapçığında ACEA C3 spesifikasyonu önerilmiş
kitapcikta ne yaziyosa odur cok kurcalama bence

shell iyidir baska yaga bakma sanayide en cok o gidiyo.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ama 10 40 koy diyenler olmuş, o yağ dizel partikul filtresini bozmasin? Benim araç daha 80 binde ve çok hassas bir motoru var diye biliyorum. 5w30 tam sentetik olması gerekmiyor mu? Özellikle Mobil 1 ESP kullanan var mı aranızda, o yağın çok övüldüğünü gördüm. Bir de yağ değişiminde filtre setini hangi marka almalıyım, Bosch mu yoksa orijinal mi daha mantıklı olur?

mobil 1 esp en iyisidir tartisilmaz herkez onu tavsiye eder.

YuksekHizUsta' Alıntı:
yağ değişiminde filtre setini hangi marka almalıyım?
mann filtre tak kafa rahat olsun herkez memnun ondan

dpf yi felan iptal et direk kafan rahatlasin ugrasma boyle seylerle.

castrol edge c3 isini gorur fazla dusunme koy gec.

Online yöneticiler

En Son Konular

Geri
Üst Alt