• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Stage 2 Yazılım İçin Hangi Parçalar Değişmeli?

Booster

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, 2019 model Toyota Hilux 2.4 aracım var. Şu an üzerinde standart Stage 1 yazılım mevcut ama arazi performansından pek memnun değilim. Özellikle ağır çamurda ve dik rampalarda araç biraz daha tork istiyor gibi hissediyorum. Stage 2 yazılıma geçmeyi düşünüyorum ancak hangi mekanik parçaların değişmesi gerektiği konusunda kafam karışık. Kimisi sadece Downpipe yeterli diyor, kimisi intercooler büyümezse EGT yükselir motoru kucağına alırsın diyor. Bir de bu araçlarda DPF iptali şart mı? Şanzıman bu gücü kaldırır mı yoksa güçlendirme mi lazım? Daha önce 2.4 Hilux veya benzeri pikaplarda Stage 2 tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Hangi marka parçaları önerirsiniz ve maliyet ortalama ne çıkar?

direk yazılımı at geç kardeşim ne parçası herkez usta olmuş başımıza

Booster' Alıntı:
özellikle ağır çamurda ve dik rampalarda araç biraz daha tork istiyor
sen önce lastiklerini değiştir tork dediğin şey lastikle yere aktarılır

dpf sökersen muayeneden kalırsın demedi deme sonra

Arkadaşlar lastiklerim zaten 33 inç BF Goodrich KO2, alt takımda da yükseltme var onlarda sıkıntı yok. Benim derdim motorun nefes alması ve performansın stabil kalması. Stage 1'de uzun süreli zorlamalarda şişme yapıyor araç. Intercooler büyütmek mantıklı mı? Bir de Downpipe yapınca çok ses çıkar mı, sonuçta bu aile aracı olarak da kullanılıyor. Hibrit turbo olayına girersek maliyet çok mu uçar? Tecrübeli birileri net bişey söylerse çok iyi olur.

intercooler büyütmeden o araba şişmeye devam eder boşuna uğraşma

Booster' Alıntı:
Stage 1'de uzun süreli zorlamalarda şişme yapıyor araç
egt tavan yapıyordur o yüzden şişer downpipe şart oğlu şart

En Son Konular

Geri
Üst Alt