• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Otomatik Şanzıman Dişli Oranı Hatası

BatuhanEgea

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selamlar, başlıkta belirttiğim gibi 2012 model otomatik vites pick-up aracımda garip bir sorun başladı. Geçen hafta sonu hafif bir araziye girdim, çok zorlamadım ama dönüşte otobanda giderken araç bir anda sarsıldı ve arıza lambası yaktı. OBD cihazına bağladığımda 'P0734 - Gear 4 Incorrect Ratio' yani 4. vites dişli oranı hatası uyarısı aldım. Araç şu an sadece 3. vitese kadar çıkıyor, 4'e geçeceği zaman boşa düşer gibi devir yükseltiyor sonra korumaya alıyor kendini. Lastikleri 31'den 33'e büyütmüştüm, acaba bu dişli oranını etkileyip beyine yanlış sinyal mi gönderiyor yoksa şanzıman içindeki mekanik bir arıza mı? Yağını ve filtresini 10 bin km önce değiştirmiştim, rengi kokusu hala çok normal görünüyor. Daha önce başına gelen var mı, masrafı çok mudur?

lastik büyüttüysen beyin karıştırmıştır direk reset at devam et usta herkez yaşıyor bunu

BatuhanEgea' Alıntı:
rengi kokusu hala çok normal görünüyor
şanzıman gitmiş geçmiş olsun revizyon ister o hata verdiyse kurtarmaz

o hata kronik bu modellerde dert etme sür gitsin bişey olmaz şanzımancıya gitsen direk indirmek ister

Reset atmayı denedim akü kutup başını söküp bekledim ama 4. vitese geçmeye çalıştığı an yine aynı arızayı verip boşa düşüyor gibi oluyor. Şanzıman revizyonu şu piyasada çok maliyetli olur diye korkuyorum açıkçası. Bazı yabancı forumlarda selenoid valflerinden veya hız sensöründen olabilir demişler. Eğer lastik çapından dolayı beyin karıştırıyorsa yazılımla düzelir mi? Ya da şanzıman yağ basıncı mı düşük geliyor acaba?

selenoid falan kurtarmaz seni dişli sıyırmıştır o içini açtırman lazım

BatuhanEgea' Alıntı:
boşa düşüyor gibi oluyor
selenoid olsa vitese hiç girmez direk vuruntu yapar senin iş mekanik gibi duruyor

aynen abi şanzıman inmeden belli olmaz o işler boşa ugraşma bence herkez bişey der sanayiye git

en iyisi manuel şanzımana çevir herkez rahat etsin ugraşılmaz otomatikle arazi yorar onu

En Son Konular

Geri
Üst Alt