• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Jimny Yakıt Tüketim Değerleri

Aero

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Herkese merhabalar, yaklaşık iki ay önce sıfır km olarak aldığım 2023 model Suzuki Jimny GLX aracımın yakıt tüketimi konusunda kafam biraz karışık. Fabrika verilerine göre ortalama 6.8 - 7.5 litre gibi rakamlar görmem gerekirken, ben şehir içinde sakin ve dikkatli bir kullanım sergilememe rağmen 10.5 litrenin altına bir türlü inemedim. Uzun yolda ise 90-100 km hızı sabitlediğimde bile 8.8 litrenin altına düşmüyor. Araç henüz 1800 kilometrede, yani rodaj süreci devam ediyor olabilir ama bu kadar fark olması normal mi? Üzerinde orijinal lastikleri var ve herhangi bir yükseltme kiti veya aksesuar takılı değil. Diğer Jimny sahipleri benzer değerler mi alıyor yoksa benim aracımda teknik bir sorun olabilir mi?

o araba kutu gibi ruzgarı karsıdan dırek yıyor cok yakması normal bosa ugrasma dusmez o degerler

Aero' Alıntı:
10.5 litrenin altına bir türlü inemedim
sen yıne ıyı yakmıssın benımkı 12 den asagı dusmuyor herkez dert yanıyor bu konudan

jimny dedıgın yakar baskan herkez bılıyor bunu senın motor daha acılmamıstır ondan da yapar

pompa hesabı yap ekrana bakma yanıltır adamı o ekranlar hep fazla gosterır suzukıde

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında pompa hesabı da yaptım ve yol bilgisayarındaki değerlerle neredeyse birebir örtüşüyor, yani ekran maalesef doğruyu söylüyor. Aracı genelde asfalt üzerinde kullanıyorum ama hafta sonları hafif patika yollara da girdiğim oluyor, orada tüketim 13-14 litrelere kadar tırmanıyor. Bazı kullanıcılar 5000 km'den sonra motorun rahatlayacağını ve tüketimin 1.5-2 litre civarı düşeceğini söylüyor, aranızda bunu tecrübe eden var mı? Yoksa hiç beklemeden direk kaliteli bir LPG kiti mi taktırayım, bagaj zaten küçük ama yakıt can sıkmaya başladı.

lpg taktır kafan rahat etsın herkez oyle yapıyor yoksa benzınmı dayanır bu devırde

Aero' Alıntı:
Yoksa hiç beklemeden direk kaliteli bir LPG kiti mi taktırayım
lpg takarsan o kucucuk bagaj tamamen biter zaten yer yok arabada bence hıc bulasma oyle bın

hava fıltresını bı kontrol ettır belkı tıkalıdır araziye gırıyormussun ya toz toprak dolmustur dırek degıstır

jimny hobi arabasıdır yakıtını dusunen bınmez bence keyfını cıkar herkez kabullendı bu durumu

En Son Konular

Geri
Üst Alt