• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

BYD LFP Batarya Ömrü

Aero

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selamlar, BYD markasının Blade Batarya teknolojisi hakkında biraz teknik tartışma açmak istedim. LFP (Lityum Demir Fosfat) bataryaların NMC'lere göre daha uzun ömürlü ve güvenli olduğu söyleniyor. Özellikle 5000 şarj döngüsü gibi rakamlar havada uçuşuyor. Ancak Türkiye'deki gibi kışın -10 dereceleri gören illerde veya hafif arazi kullanımındaki sarsıntılarda bu hücre yapısı ne kadar dayanıklı olur? Atto 3 veya Seal U almayı düşünen biri olarak 8-10 sene sonra batarya sağlığının yüzde kaçlara düşeceğini merak ediyorum. İkinci elde bu araçlar batarya yüzünden çöp olur mu korkusu var içimde. Teknik bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

batarya işi boş iş dağda şarj mı arıycaz

Aero' Alıntı:
çöp olur mu korkusu var
direk çöp olur kardeşim herkez elektrikli diyor ama sanayide kimse anlamaz bunlardan

lfp mfp kışın o araba gitmez yolda kalırsın valla

Aslında LFP'lerin kış performansının yazılım ve ısı pompasıyla çözüldüğü söyleniyor. Benim asıl odak noktam döngü ömrü. Eğer 1 milyon kilometre gidiyorsa bu bataryalar, aslında dizel motorlardan daha uzun ömürlü olmaz mı? Ayrıca BYD'nin bataryayı şasinin bir parçası yapması (CTB teknolojisi) burulma direncini artırıyor diyorlar. Bu durum arazi sürüşünde bir avantaj sağlamaz mı? Kullanıcı deneyimi olan yok mu hiç?

En Son Konular

Geri
Üst Alt