• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Ağır Bakım Hangi Kilometrede Yapılır ve Neleri Kapsar?

BoggerTR

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, 2018 model Mitsubishi L200 aracım şu an 90.000 kilometrede. Aracı hem günlük şehir içinde hem de hafta sonları orta halli off-road parkurlarında kullanıyorum. Kitapçıkta ağır bakım için farklı veriler var ama Türkiye şartlarında ve arazi kullanımı göz önüne alındığında ağır bakım vakti gelmiş mi diye merak ediyorum. Özellikle triger seti, devirdaim pompası, şanzıman yağı, ön-arka diferansiyel yağları ve arazi şanzımanı yağı değişimi konusunda tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum. Hangi parçalar kesinlikle değişmeli ve yaklaşık maliyetler ne durumdadır? Şimdiden teşekkürler.

yağını suyunu eksik etme gerisi hikaye bakma sen onlara çok kurcalarsan arıza çıkarır direk sür git

BoggerTR' Alıntı:
ağır bakım vakti gelmiş mi diye merak ediyorum
gelmiş bile direk git sanayiye herkez bişey der kafa karışır triger şakaya gelmez kitlemesin sonra motor

japon arabası bu 150 bine kadar bişey olmaz sür gitsin sanayiye düşersen çıkamazsın

Cevaplar için teşekkürler ama araçla geçen kış birkaç kez derin su geçişi yaptık ve çamur banyosu oldu diyebilirim. Son zamanlarda 4x4 geçişlerinde hafif bir vuruntu hissetmeye başladım, o yüzden arazi şanzımanına ve defransiyellere baktırmak lazım mı diye düşündürüyor. Sadece motor yağı değişimiyle kurtarabilir miyiz yoksa bu bahsettiğim vuruntu ciddi bir bakımın habercisi mi? Bir de triger için 100 bin km beklemek riskli olur mu?

ses gelmiyosa kurcalama iyice bozarlar direk biniyoz biz bişey olduğu yok

BoggerTR' Alıntı:
arazi şanzımanına ve defransiyellere baktırmak lazım mı
yağları değiş herkez anlamaz o işten dikkat et usta diye geçinen çok adam var piyasada

trigeri değiştir gerisine çok takılma masraf çıkarma boşuna zaten parça fiyatları uçtu gitti herkez fırsatçı olmuş

tank gibi araba bunlar bakımla falan uğraşma yolda bırakmaz seni rahat ol sadece yağına bak yeter

Online yöneticiler

En Son Konular

Geri
Üst Alt